„Rokkantak Napja” a Herceghalomi Mozgáskorlátozottak Egyesületénél


Szeptember 14-én gulyáspartival egybekötve ünnepelte egyesületünk a Rokkantak Napját. E nap a mi ünnepünk, egyfajta figyelemfelhívás ránk és egyesületünkre, melynek működése, munkája nagyon fontos a mozgásukban korlátozott emberek számára. Úgy gondoljuk, minden sérült embernek joga van a méltó élethez olyan körülmények között, amelyek biztosítják méltóságát, erősítik önbizalmát és megkönnyítik aktív részvételét a mindennapi életben és a közösségünkben.
E program szervezésében és előkészítésében több tagtársunk is kivette a részét. Délelőtt Lévai Lajos és csapata lecsót főzött, Nyúl János és csapata gulyást készített. Az egyesületünk többi tagjai házi süteménnyel kedveskedtek a résztvevőknek.
Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a helyi Nyugdíjas Klubtól, Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozott Egyesületből, és a Zsámbéki csoportból is többen eljöttek és nagyon jól érezték magukat velünk.
Eljött a gyógytornászunk is a családjával, aki évek óta mindent megtesz annak érdekében, hogy betegségeink ellenére talpon tudjon tartani minket. Köszönjük lelkiismeretes munkáját és fáradozását.
Délutánunkat a Gáll Isis és Orion magas szintű műsora színesítette. Zongorán kísért Gáll Ariel. Bolla Ferencné Rák Judit tagtársunk versel köszöntötte a résztvevőket.
Miután elfogyasztottuk a nagyon finomra sikerült bográcsgulyást, az asztalra kerültek a házi készítésű sütemények is.
A Biatorbágyi Egyesület egyik tagja Kovács József – zsámbéki lakos - a tangó harmonikájával pillanatok alatt fergeteges hangulatot teremtett.
A gulyáspartin bebizonyítottuk, hogy mi is tudunk örülni és boldogok, lenni. Tudunk nevetni, táncolni és énekelni is. Szükségünk van társas összejövetelre.
Ezúton szeretnénk megköszönni az Önkormányzat Képviselő Testületének és mindenkinek, aki támogatta és segítette, hogy ez a nap valóban ünnep legyen számunkra.

Venter Sándorné
Elnökségi tag